033 781 00 10

Wie is Alex?

Alex Leijten “Ik sta aan de basis van het aanpakken van klachten”

“Elke dag opnieuw help ik mensen van pijn af en verbeteren we hun kwaliteit van leven. Dat is voor mij als chiropractor de belangrijkste drijfveer. Een chiropractor heeft een van de beste opleidingen ter wereld op zak op het gebied van de biomechanica van het bewegingsapparaat. Daardoor is hij de expert voor het diagnosticeren en behandelen van biomechanische dysfuncties. En staat hij aan de basis van het aanpakken van klachten aan het bewegingsapparaat. Nadat de chiropractor dysfuncties heeft gecorrigeerd, kan de patiënt werken aan de kracht en stabiliteit van zijn spierstelsel. Hoe ik zelf fit blijf? Met een goed en gevarieerd voedingspatroon, meditatie en de juiste mix van sport, beweging en ontspanning kom ik een heel eind!”

Master of Science (MSc)

Ik ben afkomstig uit Tilburg. Nadat ik zelf al lange tijd last had van mijn rug en hiervoor verschillende therapieën heb gehad, kwam ik in aanraking met een chiropractor. Tot mijn verbazing had ik binnen enkele behandelingen een grote verlichting van mijn klachten. Hierdoor was ik enorm gefascineerd geraakt door deze behandeltechniek. Naarmate ik me hierin verder was gaan verdiepen, wist ik, dat ik ook chiropractor wilde worden. Ik ben de 5-jarige fulltime universitaire opleiding gaan volgen in het Verenigd Koninkrijk aan het Anglo-European College of Chiropractic (https://www.aecc.ac.uk) in Bournemouth, onderdeel van de Bournemouth University. 

In 2010 ben ik als Master of Science (MSc) met eervolle vermelding afgestudeerd. 

Na mijn studie ben ik mijn behandelactiviteiten gestart in verschillende praktijken. De rol van een chiropractor is ondersteunend, adviserend en begeleidend. Samenwerking met andere disciplines is voor mij vanzelfsprekend. Belangrijk is om duidelijk de grens aan te geven wat wel en wat niet te behandelen en indien nodig door te verwijzen naar een andere discipline binnen de zorg. Mijn missie en doel is om mensen van alle leeftijden, van jongeren tot senioren direct verlichting van pijnklachten te geven en waar nodig door te verwijzen.

De ontwikkelingen in de medische wetenschap gaan razendsnel. Het is daarom een eis  om het kennisniveau actueel te houden door bij- en nascholingscursussen o.a.  op het gebied van oefentherapie, dry needling en chiropractische onderzoeks- en behandeltechnieken. Daarnaast werden talloze cursussen gevolgd voor het behandelen van andere gewrichten naast de wervelkolom, zoals kaken, knieën, schouders, ellebogen, enkels en voeten. Mede daardoor heb ik een holistische kijk op het gehele lichaam en de behandeling van wervelkolom gerelateerde klachten.

Ik ben lid van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en geregistreerd bij Stichting Chiropractie Nederland (SCN).